fbpx

Витамини помагащи за растежа на брадата

Лицевото окосмение се регулира от няколко групи мъжки хормони – тестостерон и DHT. Консумацията на храни с подходящите витамини помага за стимулирането на тези два хормона увеличавайки растежа и здравето на брадата. Това е един от най-добрите начини за естествено стимулиране на растежа.

Храната трябва да прави следното за твоята брада:

– Увеличава нивата на тестостерон.
– Съдържа необходимите витамини за укрепване на косъма.
– Прави нивата на тестостерон и DHT по-активни.

НОВ ПОГЛЕД КЪМ ХРАНЕНЕТО

Недостигът на хранителни вещества е голям фактор за това колко здрава изглежда косата и кожата ти. Ако си бил предразположен към разпокъсана брада и коса, все още има надежда за теб. Нашите масла ще ти помогнат да възвърнеш блясъка и мекотата на брадата, но не бива да пренебрегваш и огромната сила на храната. Има няколко основни храни, които трябва да консумираш, колкото се може повече.

Спанакът е страхотен зеленчук съдържащ желязо. Той помага за отделянето на себум. Това е мастен секрет, отговорен за поддържането на косата и брадата меки и лъскави. Спанакът се счита за суперхрана допринасяща и за цялостното здраве на човек.

Добрата диета се състои от здравословната комбинация на необходимото количество протеини, въглехидрати и полезни мазнини.

Има определени принципи, които трябва да следваш при избора на храни. Един от тях е да не се яде нищо с добавена захар. Захарта е едновременно мазнина и въглехидрат, което повишава теглото. Захарта също пристрастява, така че опитай да се отървеш от нея.

АЗБУКА НА ВИТАМИНИТЕ ЗА ЖИЗНЕНОСТ

Тези витамини повишават имунитета и могат да бъдат намерени в различни здравословни храни.

Витамин А също помага за производството на себум. Той поддържа влагата на кожата, а брадата е обогатена със здравословни масла. Ако количеството му намалее, трябва да се прибегне до използването масло за брада. Някои страхотни храни, които съдържат витамин А са риба, сирене и разбира се яйца.

Витамин В комплекс се състои от няколко различни вида витамини. Най-важният за нас обаче е биотинът. Ако имаш недостиг на биотин, ще отгледаш по-трудно брадата си. Една популярна и бърза закуска, която включва биотин, са бадемите.

Витамин С е основен витамин, тъй като позволява абсорбирането на желязо. Освен това е мощен антиоксидант, който помага за производството на колаген. Колагенът от своя страна е това, което поддържа здравето на това скрито под брадата – кожата.

Витамин D е важен източник за укрепването и поддържането на здрави кости. Ако имаш дефицит, можеш да получиш загуба на коса/брада. Можеш да си набавиш витамин D чрез сьомга и риба тон или да го усвоиш и от слънцето.

Витамин Е предпазва косъма от изсушаване и съхранява лъскавината и еластичността му, съдейства за нормален растеж на косата и брадата и ограничава косопада. При недостик на витамин Е е добре да се наблегне на броколи, спанак, бадеми, лешници, маслини, авокадо, киви, тиква, сушени кайсии, морски дарове, включително скариди и сардини.

Ако чувстваш, че имаш недостиг на витамини, можеш да поправиш това, като наблегнеш върху консумацията на по-горе изброените храни!

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница