fbpx

Стефан Стоянов – #БРАДАН 17

1. Представи се! Кой си, откъде си и с какво се занимаваш?

– Стефан, по документ за самоличност – от Пловдив. По местожителство в последните няколко години – Мюнхен.

2. От колко време имаш брада?

– Обръснах първата преди около 18-19 години. Не беше особено приятно преживяване. Малко по-късно в живота открих, че брадата може и да не се бръсне. Едно от най-добрите заключения до които съм стигал.

3. Защо реши да си пуснеш брада и има ли конкретна причина?

– Както повечето от нещата в живота, и за това си има някакво обяснение. Крие се почти три десетилетия назад във времето, но е леко лично, дълго и тегаво за обяснение.

4. Колко време ти отне да постигнеш желаната визия на брадата?

– В по-общ план – 18-19 години. В малко по-частен – 30 месеца, преди да я скъся и оформя леко.

5. Винаги ли си бил с един стил брада и как се спря на сегашната форма и дължина?

– Минал съм и съм опитал известни стилове и форми през годините. Сегашната ми (в последните 5-6 години) „визия“ сe класифицира като „Full natural beard“. В тази категория съм се явявал и по състезания. Мисля че името говори достатъчно само за себе си.

6. Как те приемат околните с брада?

– Реакциите варират от плюс до минус безкрайност. Приемам и положителните, и отрицателните. Дразни ме обаче, когато някой започне да „дава акъл“, или да налага мнение как трябвало да се обръсна, понеже така, видиш ли, не съм бил изглеждал добре. Всеки, който не навлиза агресивно в личното ми пространство, е добре дошъл с мнение или критика.

7. Как поддържаш брадата си?

– С олиа, балсами, сапуни, шампоани, вакси, четки и гребени. Често се шегувам че нещата които ползвам, почти надминават по брой и сумарно дамската поддръжка.

8. Как би описал брадата си с една дума?

– Живот!

9. Би ли се обръснал и каква би била причината?

– Не го изключвам като вариант. Универсална истина, е че единственото сигурно нещо в нашия живот, и във вселената като цяло, е промяната. Правил съм го веднъж много рязко – свалих 18 месечна брада заради жена. Със сигурност ако го направя пак, ще е понеже аз така съм решил, а не породено от външни причини.

10. Пожелай нещо на читателите на BradanBG.com!

– Желая им да са здрави, и никога да не се отказват да търсят това което ги прави щастливи.

БЕЛЕЖКА: Всеки #БРАДАН, който желае може да прати снимка на брадата си и отговори на горните въпроси на BradanBG@gmail.com или да попълни този формуляр, след което ние ще ги публикуваме.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница