fbpx

Стани истински джентълмен с тези седем правила

Свидетели сме, че джентълменството е на път да изчезне. Но когато става дума за термина джентълмен, често се допускат грешки. Много мъже си мислят, че е достатъчно да бъдат добри, за да попаднат в категорията на джентълмена, което всъщност не винаги е вярно. Да бъдеш джентълмен е много повече от това да кажеш „благодаря“ или „моля“. Тази характеристика не е толкова повърхностна, колкото повечето мъже я разбират.

Да бъдеш джентълмен означава да си горд и със самочувствие, но в същото време да показваш уважение и към другите. Самочувствието и самоуважението в този случай не включват мускулесто тяло, тиранти и цигара.

Джентълмен не се стават за една нощ, а се изискват години практика. Но като за начало може да започнеш със следните няколко неща:

Никога не говори като някой, който не си

Не говори със странен жаргон или глас, който смяташ за неустоим. В крайна сметка ще изглеждаш нелепо. Ако говориш с естествения си глас, тогава ще покажеш своята мъжественост и увереност. Създай впечатлението, че се гордееш с това, което си.

Слушай, докато другите говорят

Не е нужно винаги да си в центъра на вниманието. Джентълменът винаги дава приоритет на другите, дори и да не е съгласен с тях. Колкото повече слушаш, толкова повече време имаш, за да дадеш подходящ отговор.

Имай обноски

Не подценявай значението на учтивите думи. По този начин отново показваш уважение и отхвърляш егоизма като своя черта. Също така показваш, че изпитваш искрено уважение към всички от обкръжението ти. Не се опитвай да бъдеш лош човек. Те нямат толкова власт, колкото си мислиш.

Не се хвали много

Никой не иска мъж, който говори за себе си без прекъсване. Когато някой те попита как си в работата, не обяснявайте веднага колко си успешни.

Не използвай псувни

Опитай се да не ти се случва често. Псувните показват, че си негативен, некултурен и несигурен човек. Те също така влошават твоята интелигентност, така че се опитвай да избягваш всичко, което не те прави достоен за уважение.

Бъди смел и взимай важни решения

Вземи невероятно важно решение много бързо. Например: от ерген до женен само за една седмица.

Обръщай внимание на малките неща

Всеки джентълмен трябва да внимава за това, което за някой може да е просто „дреболия“. Един прост пример: да отидеш на кафе и да оставиш бакшиш за любезен сервитьор е джентълменска черта. Малките неща водят до промяна.

You cannot copy content of this page