fbpx

Състезание за най-добре оформен мустак и брада се проведе в Беларус

В началото на февруари над 90 ентусиасти от цял свят се събраха в бар в Минск за необичайно състезание. Столицата на Беларус за поредна година бе домакин на надпревара за най-добре оформен мустак и брада.

Участниците, пристигнали от 12 държави по света, включително Дания, Великобритания, Япония и Бразилия, се сътезаваха в няколко категории – за ежедневен, делови и свободен стил на оформяне на лицевото окосмение.

Александър Кучински:

„Модерно е и е доста стилно да носиш брада. Истинският мъж трябва да носи брада. На дамите им харесва. Дори майка ми свикна с брадата ми – след известно време. Сега не може да си ме представи гладко избръснат.“

Всеки един от участниците в различните категории имаше по няколко минути за да покаже страхотния си мустак или брада. Всички ентусиасти бяха бурно аплодирани от публиката в бара, като голяма част от тях споделиха, че не идват заради наградата, а по-скоро заради невероятната атмосфера по време на състезанието.

Статистиката показва, че през последните години оформянето на брадите и мустаците е станало толкова популярно, че броят на мъжете, посещаващи бръснар е скочил, спрямо броя на жените, ходещи редовно на фризьор. Може би затова и подобни състезания се провеждат все по-често и в различни точки на света.

На заем от: ТВ Европа

You cannot copy content of this page