fbpx

Редовните тренировки помагат за растежа на брадата

Наистина е окуражаващо за нас от #БРАДАН да виждаме все повече и повече господа, които се грижат за външния си вид и то не само по отношение на козметичните продукти, но и относно загубата на тегло и поддържането или увеличаването на мускулна маса. Очевидно са осъзнали, че грижата за себе си ги кара да се чувстват по-добре, да са по-уверени и да имат много повече успех с дамите. Това, което може би не знаеш, е че редовните упражнения наистина може да помогнат на косата и брадата ти да станат по-здрави – така че нека разберем как.

Реалността е, че когато тренираш си склонен да се потиш. Това е естественият начин на тялото ти да се освободи от токсините през космените фоликули и пори. Когато фоликулите ти се отпушат, дават на косъма повече място за растеж. Най-просто казано, колкото повече тренираш, толкова повече брадата и косата ти ще растат. Когато тренираш във фитнес залата, у дома или на открито, пулсът ти се увеличава, което увеличава притока на кръв. Както вероятно знаеш, притокът на кръв е отговорен за транспортирането на кислород през цялото ти тяло, така че кислородът ще снабдява космените фоликули с правилните хранителни вещества, от които се нуждаят, за да растат.

Въпреки, че може да си благословен с невероятна коса и мъжкарска брада и същевременно с това никога да не си тренирал, истината е, че си един на милион и всичко се дължи на генетиката. Възможно е обаче да ти липсва важна част – брадата и косата ти може да не са толкова здрави, колкото си мислиш.

Един от факторите, на които може да не обръщаш внимание е стресът, а това оказва огромно влияние върху растежа на косата и брадата ти. Когато не тренираш редовно, нивата на кортизон обикновено са по-високи от средните, а когато имаш високи нива на този химикал в тялото си, това води до нежелани ефекти. Вероятно вече си забелязал, че когато си под стрес брадата ти не расте, както преди. Вече имаш истинска причина да започнеш да тренираш.

КОИ УПРАЖНЕНИЯ СА ДОБРИ?

Всяко упражнение е чудесно, стига да го правиш редовно. Не е нужно да бягаш, ако не ти харесва и не е нужно да вдигаш тежести, ако смяташ, че това не е подходящо за теб. Истината е, че все повече господа избират уроци по йога. Да, уроци по йога! Ако си мислил, че това е само за жени, си в голяма грешка. Йогата може да ти помогне с гъвкавостта, силата и дори подвижността.

Не забравяй да се погрижиш за брадата си след тренировка! Когато тренираш редовно, ще трябва да взимаш повече душове, отколкото си свикнал. Това означава, че трябва да се грижиш добре за брадата си, за да не се окажеш с пърхот. Увери се, че използваш висококачествено масло за брада всеки ден. Просто не можеш да си представиш чудесата, които то може да свърши, така че да си #ЕднаБрадаНапред.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница