fbpx

Прости навици, които ще те направят по-здрав и по-щастлив

Здрави и щастливи

Тъй като много от нас водят натоварен начин на живот, може да е трудно да си спомним, че трябва да отделяме време и за себе си.

Но както откриват изследователите на щастието, дори само няколко прости навика всеки ден могат да имат дълготраен ефект върху намаляването на стреса и повишаването на нивата на щастие.

Ето няколко прости начина за подобряване на щастието:

Изброй три неща, за които се чувстваш благодарен

Създавайки си ежедневен навик да се сещаш за неща, за които си благодарен, може да ти помогне да настроиш мозъка си така, че да чувстваш повече благодарност и в резултат на това да се чустваш и по-щастлив.

Движи се

Дори да тренираш по 3 часа или по-малко на седмица, може да намали риска от развитие на депресия.

Прекарвай време сред природата без телефон

Прекарването на време сред природата и оставянето на телефона само за няколко минути може да намали стреса и да повиши настроението ти

Грижи се за другите

Актовете на доброта, като доброволчество или прекарване на време с любими хора, могат да имат дълготраен ефект върху твоето щастие.

Медитирай

Отделянето на само 10 минути дневно за медитация и дишане може да ти помогне да се успокоиш и да се свържеш с парасимпатиковата си система, която контролира способността на тялото да се отпуска.

Йордан Иванов

Йордан Иванов е редактор и основател на БРАДАН /BradanBG.com/. Пише по теми свързани с фитнес, здраве, външен вид, взаимоотношения, личностно развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница