fbpx

Последици от липсата на секс при мъжете

Учените имат основателни причини да твърдят, че сексуалната интимност е един от най-важните компоненти в човешкия живот. Въпреки, че може да не си наясно с това, когато спреш да правиш любов, в тялото ти протичат определени процеси.

Вижте какви са последствията.

Нивата на стрес се увеличават

Сексът е естествен метод за облекчаване на стреса, така че ако си под стрес и не правиш дълго време секс, за да се отпуснеш, стресът ще започне да се отразява. Това важи най-вече за нас мъжете. По време на полов акт тялото произвежда ендорфини и окситоцин, химикали, които те отпускат и правят щастлив.

Меланхолия и чувство на депресия

В допълнение към наслаждаването от физическия акт, контактът кожа в кожа с друг човек е основният начин за утеха и успокояване на хората. Половият акт, с много докосване и галене може да помогне за регулиране на настроението. Ако пропуснеш „човешкото докосване“, може да се почувстваш депресиран и меланхоличен. Това не означава, че ако си психически и физически здрав човек без секс, ще изпаднеш в депресия, но липсата на сексуален партньор може да те накара да се почувстваш депресиран.

Имунитетът намалява

Въпреки че липсата на близък контакт с други хора може да намали излагането на вируси и бактерии, страстната нощ прави чудеса за повишаване на имунитета. Изследователи от университета Уилкс-Баре в Пенсилвания установиха, че хората, които са правили секс веднъж или два пъти седмично, имат с 30% по-висок имуноглобулин А (IgA) от тези, които са правили секс по-рядко или изобщо не са правили секс.

Мъжете са изложени на повишен риск от еректилна дисфункция

Нередовният секс при мъжете може да удвои риска от еректилна дисфункция в сравнение с мъжете, които правят секс поне веднъж седмично, според изследване, публикувано в American Journal of Medicine. Авторите на изследването казват, че сексът вероятно помага да се поддържа твърдостта на пениса по същия начин, както упражненията помагат за стягане на други части на тялото.

You cannot copy content of this page