fbpx

Ползата от червеното вино по време на обяд

© Снимка: Unsplash.com

Червеното вино е любима напитка на много хора, особено през зимата. Диетолозите препоръчват по една чаша, сервирана след висококалоричен обяд.

Въпреки това, препоръката е да се консумира в строго ограничени количества и само след обяд, тъй като има многобройни ефекти върху човешкото здраве:

 Ускорява храносмилането 

Чаша червено вино може да ускори храносмилането и да засили метаболизма. Червеното вино се препоръчва като напитка за много диети, защото топи мазнините, поети с храната.

 Облекчава стреса 

Чаша червено вино ще те освободи от стреса и ежедневните грижи. Червеното вино също така ще повиши кръвното ти налягане и отделянето на хормони на щастието, което значително ще подобри настроението ти.

 Пази сърцето 

Чаша червено вино има положителна функция върху регулаторната роля на кръвното налягане, но прекомерната консумация ще повлияе негативно, както на него така и на сърдечната честота.

 Френският парадокс 

Червеното вино има специфичен състав, който спомага за по-бързото преработване на храната и предотвратява натрупването на мазнини.

Това обяснява факта, че няма дебели французи. Ето защо феноменът на пиенето на вино след обяд и влиянието върху теглото в литературата се нарича още „френски парадокс“.

Йордан Иванов

Йордан Иванов е редактор и основател на БРАДАН /BradanBG.com/. Пише по теми свързани с фитнес, здраве, външен вид, взаимоотношения, личностно развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница