fbpx

Положителните ефекти на пивото

Пивото се счита за слаб алкохол и често не се третира сериозно, последствията от което могат да доведат до честа консумация.

Има определено количество пиво, което се препоръчва да се пие през деня. Има обаче препоръка да не се пие  всеки ден, а най-много два пъти седмично.

Пивото изхвърля водата от тялото и като всеки алкохол допринася за дехидратацията.

Количеството пиво, което трябва да изпиеш, е свързано с количеството вода, което си изпил през деня. Препоръчителното количество е най-много два пъти по-малко от количеството вода. Това означава, че ако си изпил 2 литра вода през деня, количеството пиво в тялото трябва да бъде 1 литър. Един литър пиво е две дози от 0,5 или три дози от 0,33. Всяка консумация над препоръчаното количество нанася големи вреди на здравето.

Положителни ефекти:

Пивото е източник на витамин В, който има положителен ефект върху нервната система. Ако си под стрес или емоционално и психически уморен, чаша пиво ще ти помогне да се отпуснеш. Но ако прекалиш, тогава може да има контра ефект.

Повечето количество пиво, а и като цяло алкохол, може да наруши фазите на съня. Така че сутрин, когато трябва да спиш най -дълбоко, всъщност се събуждаш уморен и подут от пивото.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Не можете да копирате съдържанието на тази страница