fbpx

Пърхот по брадата – лечение и съвети

Имаш страхотна брада и мустаци? Това е супер! Но заедно с очарованието и комплиментите, които носят със себе си, може да изпиташ и някои неудобства.

Един ден например може да забележиш, че върху черната тениска ясно се откроява пърхот. Той започва да пада веднага щом почешеш брадата.

Пърхотът по брадата по-скоро прилича на зърна, отколкото на люспи. Обикновено е бял, но при по-възрастните мъже има жълтеникав цвят.

Как се развива пърхотът на брадата?

Малки микроорганизми, подобни на червеи, причиняват пърхота. Те пълзят до космените фоликули, особено в областта на бузите и причиняват пърхот.

Това са вид микроорганизми, които живеят върху кожата и някои хора могат да са алергични в по-голяма степен от други. Себорейният дерматит е клиничното състояние зад пърхота по брадата и е по-често срещано, отколкото мнозина смятат.

Бръсненето премахва пърхота

Докато точната причина за развитието и податливостта към това състояние все още не е известна, е ясно, че се появява при мъжете, които имат брада. Вероятно ще забележиш, че пърхотът изчезва, когато се обръснеш, но преди да го направиш продължи да четеш!

Третирай пърхота на брадата с шампоан против пърхот

Можеш да повлияеш на състоянието с обикновен шампоан против пърхот. Ключът е просто да оставиш шампоана за около пет минути, преди да го изплакнеш.

Брадата може да се мие няколко пъти седмично с шампоан, като не бива да забравяш след това да я хидратираш с масло за брада, за да поддържаш и кожата си здрава.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница