fbpx

Няколко съвета за избягване на стреса

Убиецът на 21 век. Стрес. Живеем в стресиращо време, изпълнено с динамика, бързи темпове, невиждани досега. Всичко това допринася за стреса. Някои неща, които правиш в живота само влошават нещата, и когато се опитваш да ги поправиш, само ги влошаваш повече.

В стресови ситуации, когато си под натиск, когато мислиш, че краят на света е дошъл и не виждаш решение никъде, успокой се чрез тези прости начини, т.е. просто промени решението си…

1. Премахни необходимостта да угаждаш на другите!

2. Спри да оправдаваш действията си.

3. Не се чувствай като някой, който трябва да реагира незабавно на всичко, което се случва. Някои неща могат да почакат.

4. Позволи си да бъдеш недостъпен за другите, когато почувстваш нужда. Добре е да откажеш обаждане за излизане.

5. Спри да вярваш, че имаш нужда от работата, не е нужно да си супер успешен. Това не е вярно.

6. Контролирай желанието да се похвалиш. Има хора, които ще видят какъв си и не е нужно да им казваш и да им показваш постоянно.

7. Спри да правиш всичко, само за да бъдеш приет от всички. Трябва да имаш хора в живота си, които имат отрицателно мнение за теб. Те ще ти помогнат повече да разбереш къде грешиш, защото ще ти кажат директно и брутално истината.

8. Не забравяй, че не е нужно да знаеш всеки детайл. Нека животът функционира по мистериозен начин.

9. Незабавно отхвърли идеята, че трябва да си перфектен. Никой не успя в това.

10. Не си създавай още по-голям стрес, като считаш себе си за отговорен за всички хора около теб. Да помагаш на другите е прекрасно, но когато започне да ти струва много, физически и психически, е време да спреш.

N.B. Помни, че стресът е един от главните виновници за бавния растеж на косата и брадата, и понякога води до тяхната загуба!

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Не можете да копирате съдържанието на тази страница