fbpx

Няколко погрешни схващания за предприемачите

Когато се спомене думата предприемач, всеки си мисли за идеален живот като във филм. Смяташ ли, че предприемачите имат живот като от приказките? Живот, в който не е нужно да стоят по цял ден на работа, защото има други, които работят за тях? Предприемаческият свят изобщо не е такъв и не би трябвало да бъде. Целта ни не е да те обезкуражим, а
да прочетеш няколко неистини и погрешни схващания, които предприемачите и другите хора често си представят.

1. Ще бъдеш невероятно успешн – ти не си бъдещият Марк Зукърбърг. Ако мислиш, че можеш да седнеш и да създадеш нова социална мрежа, чрез която ще спечелиш милиард долара за 10 години, това няма да се случи. Бъди уверен, но не се заблуждавай.

2. Ще имаш гъвкав работен график – ако притежаваш собствена компания това не означава, че ще работиш по 3-4 часа на ден и след това ще се прибираш вкъщи очаквайки, че компанията ще работи успешно в твое отсъствие. Ако не си готов да работиш извънредно, може предприемачеството да не е за теб.

3. Можеш да напуснеш работата, когато и както искаш – все пак си директор, нали? Мислиш ли, че може да се забавляваш в делничните дни и да пътуваш някъде за уикенда? Не и ако си мислил сериозно за бизнеса. В крайна сметка, кое е по-важно за теб? Купона с приятели или генерирането на приходи, за да плащаш сметките си през следващите няколко месеца?

4. Работата от вкъщи означава, че ще имаш време за връзка, за домашни любимци, за работа около къщата и т.н. – грешно. Ако работиш от вкъщи, работиш в така наречения „свят, в който никога няма да довършиш нищо“. Отдели дома от работата! Така ще е по-практично.

5. Всеки иска да бъде като теб – да, повечето хора не харесват това, което правят, и да, може да искат да бъдат като теб и да мислят, че с много малко работа могат да постигнат буквално всичко, но ти знаеш, че са необходими много повече усилия от това.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Не можете да копирате съдържанието на тази страница