fbpx

Наско Цонков – #БРАДАН 7

1. Представи се! Кой си, откъде си и с какво се занимаваш?

– Привет, пичуи! Наско Цонков се казвам и съм морско чедо. Родом съм от Варна, но вятъра ме довя в София преди 6 години. Сега съм нощна граблива птица или още позната като барман. От както съм се захванал с тази професия, вече 4 години, все чувам как ми шушкат зад гърба, че съм евтиния психолог и си поставих за цел след още 4 да бъда високоплатен психолог. Аджеба изучавам психология в Софийски университет.

2. От колко време имаш брада?

– От както започна да ми расте брада на 16 години упорито исках да имам брада и след 2 години вече имах цяла брада и от тогава си ходя с брада. Преди година и половина реших, че искам да я задържа по-дълга.

3. Защо реши да си пуснеш брада и има ли конкретна причина?

– Всички казват, че брадата е символ на мъжественост и така нататък… бля-бля…! Означава ли, че някои жени са повече мъже от мъжете, на които не им расте брада?? Глупости!!! За мен брадата е добавка към бунтарската ми визия, която поддържам и изразявам същността си. Нося черни дрехи, яки кубинки, паля си цигарите със Зипо и имам брада – това е моят стил!

4. Колко време ти отне да постигнеш желаната визия на брадата?

– Тук вече не е до време. По-скоро е до настроения. В момента не съм я махал от средата на лятото, което означава около 7 месеца. Това не означава, че тя не търпи промени. Решавам, че ще е по-дълга, а после я скъсявам, а понякога искам да се почуствам като 15-годишен пубер и я махам цялата, а после страдам от лошото решение, което съм взел.

5. Винаги ли си бил с един стил брада и как се спря на сегашната форма и дължина?

– Не, както вече казах променям и формата. До преди месец беше доста по дълга, но реших, че искам да я скъся повече отдолу и да запазя повече от червеникавите ми косъмчета по бузите. Реших, че така ще изглежда, че имам по-широка челюст.

6. Как те приемат околните с брада?

– Както знаем всеки един от нас има множество среди, които посещава – навсякъде е различно. Например родителите ми ме наричат Христо Ботев и не харесват тази ми визия, те винаги ще искат да съм малкото им момченце. На работа се възприема доста добре. Покрай тази мода с ъндъркътовете и големите бради а.к.а. хипстъри, дървари и прочие мацките се кефят. В даскалото младите булки също доста ми се радват. Дори понякога ги заплашвам, че ще я сваля само за да ме оставят намира… хахах! 😀

7. Как поддържаш брадата си?

– Много зависи от дължината ѝ. Ходя веднъж или два пъти месечно в един барбършоп, за подстрижка и оформяне на брада, а през останалото време се справям сам. С дължината, която имам сега е доста лесно – засичам си я, като ползвам олд скул кремче, което моя дядо ползваше „К**о“ и я подсушавам само с кърпа, и слагам някое от етеричните масла, които имам. Понякога ми се налага да си подкастря мустачките с ножичка, но не е нещо хипер сложно. Закачката е, когато е по-дълга. Тогава на помощ се включва и гребена, сешоара, ваксата и часовника понякога тропа с крак и казва „Отново закъсняваш!“ .

8. Как би описал брадата си с една дума?

– Моя!!!

9. Би ли се обръснал и каква би била причината?

– Вече съм го правил. Решавам да събудя хлапето в мен и да отида на кино, като така си спестявам парички и минавам за ученик. 😀 😀 😀

10. Пожелай нещо на читателите на BradanBG.com!

– На аверите с яките бради и на мацките, които много им се кефят и четат мъжки форуми пожелавам да бъдат себе си и да не харесват бради защото е модерно, а защото е яко и е начин да изразиш себе си!

БЕЛЕЖКА: Всеки #БРАДАН, който желае може да прати снимка на брадата си и отговори на горните въпроси на BradanBG@gmail.com или да попълни този формуляр, след което ние ще ги публикуваме.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница