fbpx

Масло за брада и как правилно да се използва

Масло за брада и как правилно да се използва

Ние от БРАДАН твърде добре разбираме проблемите, които се появяват с нарастването на брадата. Повечето от тези проблеми засягат само брадана, но един от тях създава проблем и на хората, които обичаме. Става въпрос за сухата и абразивна брада, която може да бъде като телена четка. За щастие има лесно решение на този проблем. Правилната грижа за брадата е съществена част от отглеждането ѝ, а един от най-популярните продукти , който може да ти помогне за това е – масло за брада. Видът на маслото и начинът, по който го прилагаш оказва влияние върху ефективността.

Искаш ли да научиш повече за маслото за брада? Продължавай да четеш!

Масло за брада и правилното му използване

ИЗМИВАНЕ НА БРАДАТА

Маслото за брада се прилага най-добре след топъл душ. Топлината и парата  помагат за отварянето на порите, правейки косъма и кожата на лицето по-възприемчиви към маслото.

Професионален съвет – Ако не е възможно взимането на душ, то тогава измий лицето и брадата с топла вода директно на мивката.

Подсуши брадата преди да нанесеш масло за брада

ПОДСУШАВАНЕ НА БРАДАТА

На всички е известно, че водата и маслото не се смесват, поради което след измиване брадата трябва внимателно да се подсуши с мека кърпа.

Нанасяне на масло за брада

НАНАСЯНЕ НА МАСЛО ЗА БРАДА

Нанеси няколко капки масло върху дланта на ръката. Количеството зависи от големината на брадата.

Втриване на масло за брада

ВТРИВАНЕ НА МАСЛОТО ЗА БРАДА

Разтрий дланите, за да разпределиш маслото равномерно. С нежни движения втрий маслото в брадата и кожата под нея. Доброто масло за брада съдържа витамин Е, което е много полезно за кожата. Доста хора смятат, че продуктите на маслена основа запушват порите и остават мазни следи, но първокласните масла използват некомедогенни съставки, които предотвратяват това.

Ако акнето те притеснява, провери списъка със съставките и стой далеч от масла за брада, съдържащи комедогенни съставки.

РАЗРЕШИ БРАДАТА

Сега е момента да преведеш брадата си в ред. С помощта на четка или гребен я среши и оформи.

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА МАСЛОТО ЗА БРАДА

Честотата на прилагане на маслото за брада, зависи от няколко фактора, включително дължината на брадата и мястото където живееш. Повечето мъже трябва да прилагат маслото за брада два пъти дневно – веднъж сутрин и веднъж вечер преди лягане.

Професионален съвет – Вземи хубав, топъл душ преди лягане и нанеси малко повече масло на брадата и лицето, отколкото сутрин. Остави маслото да свърши своята магия през нощта. На сутринта ще се събудиш с по-мека брада и свежа кожа.

Познаваш ли мъж, който се нуждае от помощ за своята брадата? Ако отговора е ДА, сподели тази статия с него и му помогни.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Не можете да копирате съдържанието на тази страница