fbpx

Когато бялата коса се превърне в твой стил

Portrait of senior Latin gentleman in Miami, USA using mobile phone

Побеляването на косата е може би първият знак, че остаряваш. Но това не бива да те разочарова. Сивата или бяла коса е все по-чест синдром на стрес. Младите хора започват да имат проблем с побеляването на косата все по-рано.

Побеляването не трябва да представлява проблем. Приеми го като част от стила ти. Има много начини да носиш сива коса и едновременно с това да изглеждаш добре. Контрастът и блясъкът, който притежава сивата коса й придава особена красота, независимо дали е къса или дълга.

Косата става бяла, когато меланоцитите произвеждащи меланин /придаващи цвета на косата/, намалеят и станат неефективни. Това може да бъде и генетично.

Промяната на цвета често води и до промяна на текстурата, т.е. здравината на косата и нейната форма, така че тя може да стане или по-мека, или по-твърда и трудна за изправяне. Ако обикновено носиш къса коса, препоръчваме ти да продължиш да я носиш така, но ако нямаш проблем с косопада, тогава по-дългата коса е правилният избор.

N.B. Важно е да се знае, че този синдром на бялата или сива коса се нарича синдром на Джордж Клуни, а Клуни определено е човек със стил.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Не можете да копирате съдържанието на тази страница