fbpx

Как да се храним правилно с брада

Храненето с брада може да бъде трудно. Ние от БРАДАН знаем това много добре. Въпреки че това е голямо изпитание не смятаме, че някой би се отказал от яденето, само за да поддържа брадата си чиста. За щастие има някои неща, които могат да се направят, за да се яде и пие много по-лесно. Ние сме подбрали някои от тях, така че не спирай да четеш.

Яж на малки хапки

Искаме да ти напомним, когато е възможно да използваш прибори. Това ще ти позволи да контролираш колко храна да поставиш в устата си и под какъв ъгъл. Така ще предпазиш доста лесно брадата си.

Въпреки това има изобилие от храни предназначени да се ядат с ръце – пици, хамбургери, сандвичи. Когато ти се дояде нещо подобно, нарежи го на дребни хапки и използвай вилица. Знаем, че има събития при които това е невъзможно, за това в такива случаи направи интелигентния избор и избягвай подобна храна.

Контролирай количеството храна

Ако искаш да поддържаш брадата си чиста по време на ядене, трябва да обръщаш внимание на това колко храна поставяш в лъжицата или вилицата. Увери се, че не е прекалено много, преди да посегнеш към устата. Също така може да си създадеш навик за използване на палеца и показалеца за отместване на стърчащите косми около устата, докато се храниш.

Супи и други течни храни

Храни като супа или сладолед са потенциална опасност за брадата ти. Един от начините да я предпазиш, е като внимаваш какво количество храна поднасяш към устата. Друг по-лесен метод е с хартиена кърпа, която да увиете около брадата, да надигнете с палец и показалец мустака и спокойно да се насладите на супата, сладоледа или друга подобна храна.

Напитки

За да не потопиш мустаците си в чашата с кафе, сода или бира, може да използваш следните два метода – чаша за път или сламка. Друг вариант е да използваш вакса за мустаци и да ги оформиш така, че да не влизат в чашата.

Ако гореизброеното се провали

Ако всичко до тук изброено се провали, е добре да носиш в себе си салфетки или мокри кърпички. Ако все пак нямаш може да поискаш допълнителни от заведението.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница