fbpx

Как да убедите шефа си, че трябва да носите брада

Все още има собственици на фирми и определени професии, при които не е прието носенето на брада. Понеже влизаме в положението на браданите по душа, които са в подобна ситуация и не могат да си пуснат желаното лицево окосмение, споделяме с тях тези няколко съвета, как да се преборят с началството за това тяхно желание.

 

НАПРАВЕТЕ ПЪРВАТА СТЪПКА

Ядосате ли шефа си опитвайки се да му наложите своята гледна точка няма да постигнете никакъв резултат. Ако той ви излезе с аргумента, че брадата създава лошо впечатление в клиентите и човек с такава визия не изглежда професионално, уважете мнението му и просто си тръгнете. Но не забравяйте, че най-малкото сте направили първата стъпка към този разговор и можете да се върнете към него на по-късен етап. Просто изчакайте точния момент.

 

ОПРОВЕРГАЙТЕ НЕГАТИВНИТЕ СТЕРЕОТИПИ

Най-добрият начин да промените мнението на шефа си относно политиката за неносене на брада, е да разберете стереотипите, с които той свързва брадата. След като ги разберете направете така, че да станете ако не най-добрият служител, то поне един от най-добрите, но не забравяйте и да правите точно обратното на това, което той очаква от някой с брада. По този начин предразсъдъците, които има в един момент ще загубят тежест.

 

ПОДДЪРЖАЙТЕ БРАДАТА СИ

След като вече сте се доказали като добър служител, изчакайте подходящ момент да оставите брадата си да израсте. Най-доброто време за това е след дълга почивка далеч от офиса или по време на командировка. След като се завърнете с така желаната брада, трябва да я поддържате чиста и оформена. По-този начин ще покажете на шефа си, че брадата може да изглежда добре и така да го накарате да си затвори очите за новият ви външен вид.

 

ГОВОРЕТЕ ЗА ПРОМЯНА

Сега когато ви възприемат за идеалният служител е време да говорите с шефа за всички успешни бизнеси, в които собствениците са с брада. Споменете му за Сергей Брин от Google и Ричард Брансън от Virgin Group, както и че тяхната визия се превръща в широко приета от повечето хора. Споделете му, че отпадайки забраната за носене на брада, много служители ще се чувстват по-спокойно на работното място, което ще увеличи тяхната продуктивност. Накарайте го да пробва тази нова политика за известно време, за да види промените в производството. Не забравяйте да му напомните, че няма да загуби нищо, а може само да спечели.

 

Ако сте имали проблеми на работното място заради брадата си, може да споделите как сте се справили с тях, като оставите коментар.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница