fbpx

Как да носиш правилно чорапите си като истински джентълмен

Първо трябва да уточним, че нямаш нужда от специално ръководство как да носиш чорапи, но трябва да знаеш, че те са важен моден детайл, който понякога не забелязваме. Въпреки факта, че никой не забравя да да обуе чорапи сутрин, нека поне бъдат подбрани със стил.

Белите чорапи са само за спорт

Може да има вариант, при който бели чорапи се носят извън спортните дейности и модата, но не можем да си спомним такъв. Ако го знаеш, сподели го. Бял чорап, пак ще кажем, че се носи само за спортни дейности.

Елегантната обувка винаги върви в комбинация с елегантен чорап

Ако планираш да носиш елегантна обувка, костюм или нещо подобно, никога не носи спортни чорапи, без значение какъв цвят са те. Няма значение дали чорапите са черни, важен е материалът. Спортните чорапи обикновено са по-дебели, а за комбинация с костюм избери по-тънки, фини модели.

Комбинирай цвета на чорапите с панталоните, а не с обувките

Винаги съчетавай цвета на панталоните с цвета на чорапите. Черните панталони изискват черен чорап, докато кафявите панталони изискват кафяв. Същото важи и за сивото и синьото. Ако не си сигурен за нюанса, винаги избирай малко по-тъмен цвят от панталоните, по-малко вероятно е да сгрешиш.

Купувай по-често нови чорапи

Купувай нови чорапи на всеки шест месеца. Вероятно не е нужно да купуваш цяла нова колекция, но поне се опитай да закупиш няколко нови чифта. Никога не може да знаете в каква ситуация ще попаднеш и дали ще трябва да събуеш обувките си, а повярвай ни, не би искал пръстът или петата на крака ти да излезе от чорапа. Затова премахни износените чорапи.

Не повдигай и не навивай чорапите си

Ако навиеш чорапите може да ти е по-удобно, отколкото да ги повдигнеш, но в крайна сметка няма да се чувстваш добре в комбинация с панталон. Чорапите на костюмите трябва да са по-високи, за да не се вижда голият ти крак.

Носи чорапи с цветен дизайн

Чорапите с цветен дизайн или с любимия ти анимационен герой са страхотни, „за вкъщи“. Ако носиш такива чорапи на работа или на среща, има вероятност хората да те помислят за незрял и несериозен човек.

Чорапи и сандали – НЕ!

Най-лошото, което може да ти се случи, е да комбинираш чорап със сандал. Не си и помисляй за подобно нещо, камо ли да го направиш. Друго важно нещо, което трябва да знаеш, е че не трябва да носиш високи чорапи в комбинация с къси панталони, освен ако не са специално подбрани за тази цел. Така че не забравяй да си купиш възможно най-много летни чорапи.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Не можете да копирате съдържанието на тази страница