fbpx

Как да изглеждаш по-мъжествен чрез добра стойка

Изглеждай по-мъжествен чрез добра стойка

Коригирай начина, по който седиш, за да подобриш стойката си. Може да го приемеш лекомислено, но лошата стойка те кара да изглеждаш по-малко мъжествен. Повечето проблеми при справянето със стойката произтичат от лошата позиция, докато седиш или стоиш прав. Постоянното гледане надолу към телефона също е убиец на позата.

Добрата новина е, че повечето проблеми със стойката могат да бъдат отстранени. Просто трябва да се откажеш от някои лоши навици. Позата ти е една от областите в живота, която лесно може да бъде коригирана, за да изглеждаш по-мъжествен. Преди да купиш скъпи добавки за повишаване на тестостерона, опитай да подобриш стойката си естествено.

Науката за добрата стойка

Има няколко научни изследвания за стойката и мъжествеността. Проучване , публикувано през 2017 г., установи, че мъжете, които са приели поза на супергерой (гърди навън, юмруци на бедрата), изпитват спад в стреса и повишаване на нивата на тестостерон. Ефектът е по-голям, ако този човек спечели или постигна нещо важно за него.

Различен тип проучване, публикувано в списанието Biofeedback през 2012 г., установи, че хората, които вървят прегърбени, изпитват значителен спад в енергийните си нива и настроение. И все пак хората с добра стойка, докато се движат, са много по-щастливи.

Как да коригираш стойката си, докато седиш

Мъжете често се отпускат на стола смятайки, че е по-удобно или готино да заемат супер небрежна поза. Това отпускане върху стола с течение на времето може да доведе до сериозно натоварване на мускулите в долната част на гърба. Също така тази поза излъчва незрялост.

Ако си от горния тип хора, тогава просто трябва да се изправиш отново. Рестартирай цялата последователност и седни отново. Този път просто внимавай за стойката и се опитай да държиш гърба изправен, а долната част плътно прилепена за седалката на стола.

Може също така да обърнеш внимание на краката, докато седиш. Ако си се отпусна на стола, те най-вероятно ще са опънати напред опрени на петите. Опитай се да избуташ краката си назад, така че да са стъпили плътно на пода под ъгъл от 90 градуса.

Как да коригираш стойката си, докато стоиш или се движиш

Мъжете понякога се облягаме на един крак, докато стоим на място, особено ако чакаме много дълго време или сме нарамили чанта. Облягането на един крак поставя тялото в неравномерна позиция в областта на таза. Това отново води до напрежение в долната част на гърба и основните мускули с течение на времето.

Когато си изправен, може да изпробваш следният трик. Представи си, че към върха на главата ти е прикрепена връв, която те дърпа нагоре. Това трябва да ти помогне да изпънеш врата и да изправиш погледа си. След това трябва да се опиташ да изпънеш брадичката си леко напред и нагоре. Вероятно ще забележиш, че притискаш брадичката към врата си. Това е в следствие от дългото време, което вероятно прекарваш гледайки надолу към смартфона, лаптопа или друго преносимо устройство.

Също така може да разгънеш максимално врата си гледайки нагоре. Задръж тази позиция за няколко секунди, за да усетиш разтягането. След това бавно спусни брадичката, докато спреш да усещаш напрежение във врата.

След това завърти раменете си назад и ги задръж в задна позиция. Това ще помогне за предотвратяване от прегърбване и ще послужи за отваряне и разширяване на гърдите ти. Накрая нагласи краката си така, че да стоиш в широка, добре поддържана стойка. Краката ти трябва да са на ширината на раменете.

Ето още един полезен хак за правилна поза. Изпъни ръката право пред себе си на нивото на раменете с длан към небето. След това свий ръката в лакътя, така че ръката да се върне към лицето. Дръж ръката под ъгъл от 90 градуса. Ако стойката ти е правилна дланта трябва да е на нивото на очите.

Може да имаш по-мъжествена походка, като коригираш стойката си. Опитай да не си влачиш краката докато вървиш. Ако все пак забележиш, че го правиш, то тогава вървейки трябва да повдигаш краката си по-високо.

Друг съвет за създаване на мъжествена походка е да движиш рамене. Опитай да си представиш, че има стрелки, сочещи навън от предната част на раменете ти. Сега си представи, че докато вървиш всяка стрелка сочи напред и леко напречно на тялото ти. Завърти раменете докато вървиш в естествен ритъм, така че въображаемите стрелки да се редуват да сочат навън и пред гърдите ти.

Това създава естествен отскок и походка. Може да ти е полезно да практикуваш тази техника на ходене със тананикането на любимата си песен. Ако искаш да станеш свидетел на страхотна стойка при ходене, виж класическата походка Джон Траволта в „Треска в събота вечер“.

Технологиите съсипват  стойката ти

Начинът, по който взаимодействаме с технологиите, е определящ фактор за подобряване на стойката ни. Може да направиш първите крачки към положителна промяна, като просто коригираш начина, по който взаимодействаш с технологиите. Прекъсни тези вредни технологични навици и ще имаш по-добра стойка.

Смартфон

Не гледай надолу към смартфона. Така извиваш врата си. Вместо това дръж устройството по-високо, така че да достигне нивото на очите. Ако не искаш хората да мислят, че ги снимаш, просто седни, облегни се и дръж телефона малко по-високо. По този начин не е нужно да навеждаш врата си надолу за продължителни периоди от време.

Таблет

Таблетът има голям размер и е трудно да се държи, и работи едновременно с него запазвайки добра стойка. Повечето хора го поставят на бюрото, леглото или масата. Можеш да закупиш поставка за таблет, за да не се налага да държиш устройството винаги в ръка. Може също да опиташ да поставиш възглавница в скута си, докато използваш таблета. Облегни се хубаво назад и наклони тялото си така, че да не напрягаш гърба си.

Лаптоп или настолен компютър

Може да прекараш часове пред компютъра без да обърнеш внимание на стойката си. Вратът ти е извит напред, прегърбваш се и свиваш рамене. Така че се увери дали екранът на компютъра е повдигнат до естественото ниво на очите. Като се има предвид времето, което прекарваш пред компютъра трябва да си сигурен, че имаш най-добрия офис стол, който може да си позволиш. Трябва да има достатъчно опора за гърба, както и подлакътници.

Обобщение

Правилната стойка е важна за твоето здраве и настроение. Това също е ключов компонент в нивото на мъжественост. Заобленият гръбнак, наведените рамене и шията на мишелов не излъчват непринудена и уверена мъжественост. Работи върху начина, по който седиш, ходиш и взаимодействаш с технологиите. Това са предимно лоши навици, а навиците могат да бъдат променени.

Бъди позитивен и късмет!

Йордан Иванов

Йордан Иванов е редактор и основател на БРАДАН /BradanBG.com/. Пише по теми свързани с фитнес, здраве, външен вид, взаимоотношения, личностно развитие.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница