fbpx

Как брадата ти да расте по-бързо

Подходящият хранителен режим е само един от начините, с които може да стимулирате бързия растеж на брадата си

Окосмяването на лицето винаги е било символ на мъжественост. Обикновено мъжете демонстрират своите бради с голяма гордост. Модата се мени както при жените, така и при мъжете. Въпреки това нищо не може да измести секси брадата от първите редици в мъжката визия. Колкото и да искат някои мъже да имат брада обаче, тяхното окосмяване е по-рядко и не им дава тази възможност.

Ако и вие спадате към тази група господа, най-вероятно се чудите по какъв начин може да стимулирате растежа на брадата си. Добрата новина е, че има много начини, с помощта на които брадата ви ще започне да расте по-бързо. Доктор Сарийн от Азиатската асоциация за възстановяване на косата дава своите съвети:

1. Уверете се, че спите добре. Сънят е важен за регенериране на повредените клетки на кожата и за стимулиране растежа на брадата.

2. Някои витамини и минерали могат да помогнат за увеличаване скоростта на растеж. Включете витамин А, витамин B, витамин C и витамин E в диетата си, тъй като те ускоряват процеса на растеж. Витамини В1, В6 и В12 също са особено полезни.

3. Почиствайте кожата си, защото чистата кожа помага на малките косъмчета да избиват по-лесно. Измивайте лицето си с топла вода и нежен продукт за почистване всяка вечер.

4. Един от отбелязаните странични ефекти на тютюнопушенето е загубата на коса. Никотинът пречи на тялото да усвоява хранителните вещества, необходими за растежа на косата, както и намалява кръвообращението. Най-добре спрете цигарите или ограничете до минимум.

5. Космите растат по-бързо, когато организмът не е подложен на стрес. По тази причина трябва да бъдете максимално спокойни и да намерите начин, по който да премахвате напрежението.

6. Увеличете количеството протеин в диетата си. Протеинът се съдържа в месото, рибата, яйцата, ядките и други храни.

7. Ексфолирайте кожата си веднъж седмично. Премахването на мъртвите кожни клетки ще насърчи растежа на косата.

8. Масажирането на лицето подобрява циркулацията на кръвта в тази зона, което също забързва растежа на косъмчета.

9. Хидратираната кожа създава по-добра среда за окосмяване по лицето, което израства по-бързо. Използвайте крем или овлажнител със съставка евкалипт.

10. Проверете лицето си за враснали косми. Брадата ви няма да расте равномерно, ако имате подобен проблем.

11. Изградете здравословен хранителен режим и пийте много вода.

12. Маслото от амла е едно от най-естествените средства за увеличаване окосмяването на лицето. Масажирайте зоната на брадата си с маслото и след това го оставете да престои около 15-20 минути върху лицето. Изплакнете със студена вода и почистете кожата.

БРАДАН

BradanBG.com - Сайт за мъже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не можете да копирате съдържанието на тази страница